“I thought it was the beginning, I didn't know it was the end.”

Eric Clapton: Life in 12 Bars

OhjausLili Fini Zanuck
Pääosissa Eric Clapton, Duane Allman, Ginger Baker
Kesto2 h 15 min
Lajityyppidokumentti, musiikki
Kielienglanti
Tekstitys-

Kollegat ja läheiset kertovat kitaristilegendan urasta ja ennen kaikkea pitkälti mollissa soineesta elämästä.

Lili Fini Zanuckin elokuvassa Claptonin elämäntarina kuullaan häneltä itseltään sekä hänet läheisesti tunteneilta. Puhuvia päitä ei nähdä, vaan haastatteluja kuvittaa hypnoottinen arkistomateriaali, jota tuntuu olevan mittaamaton määrä. Haastateltavat ovat yllättävän avoimia vaikeistakin aiheista: Patty Boydin kuvaus rock-historian katkerimmasta kolmiodraamasta kahden kitaravirtuoosin rakastettuna särkee sydämen. Tarinassa bluesille elämänsä antaneen ja kitaran kaulaa pitkin itsensä pinnalle kammenneen miehen elämästä on kaikki Hollywood-biopicin ainekset (teksti: Liisa Sauri).

Eric Clapton: Life in 12 Bars Rivierassa ti 25.9. klo 20:30. Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. Lipunmyynti alkaa 13.9. osoitteessa hiff.fi. Liput 10€.

Lue koko juonikuvaus »

Eric Claptonin elämäntarina on varhaislapsuudesta lähtien poikkeuksellisen traaginen. Hän kasvaa isovanhempiensa hoivissa äidin hylkäämänä. Lahjakkaana kitaristina hän liittyy bändiin toisensa jälkeen vain hylätäkseen ne heti, kun suosio pilkistää nurkan takaa. Hän rakastuu parhaan ystävänsä George Harrisonin vaimoon, josta tulee hänen muusansa – ja murtuu jäädessään ilman vastarakkautta.
Syvimmälle eristyksiin hänet vie vaikea alkoholi- ja huumeriippuvuus. Kuiville selvittyään hänen perhettään kohtaa tragedia, kun hänen pieni poikansa menehtyy tapaturmassa. On vaikea ymmärtää, miten ihminen voi kestää tällaisen määrän koettelemuksia. Eric Clapton: Life in 12 Bars -dokumentin mukaan lahjakkuuden kanavoiminen musiikkiin on kannatellut miestä vaikeimpien aikojen yli  (teksti: Liisa Sauri).

(Sulje)

“Tämä koruton ja silottelematon kuvaus aiheesta tekee suuren vaikutuksen rehellisyydellään.”

— Liisa Sauri, Rakkautta & Anarkiaa

Musat

Elokuvasalissa soi Eric Claptonin musiikki ennen dokumentin alkua.

Slurps

Tutustu Rivieran syksyn uuteen ruokalistaan.

IMDB 7,1/10
Rotten tomatoes: 69%