Aikamatka korttelikinojen Helsinkiin 12.6.–31.8.2021

Mihin helsinkiläiseen leffateatteriin oli usein niin pitkät jonot, että ihmismassat elokuvateatterin ulkopuolella haittasivat kulkua Aleksilta Rautatieasemalle? Missä teatterissa vilisi hiiriä siinä määrin, että teatterin johtaja maksoi niistä työntekijöille tapporahaa? Mikä vain 24 neliömetrin kokoinen teatteri pysyi pystyssä tuskin muutaman viikon ajan? Missä leffateatterissa tarjottiin lipunostajille kaupanpäällisiksi timanttisormuksia?

Elokuvateatterit ovat olleet 125 vuotta iso osa helsinkiläisten arkea ja juhlaa – ja ovat sitä edelleen. Helsinki-päivänä alkava aikamatka ja suunnistus esittelee Helsingissä sijainneita elokuvateattereita läpi koko kaupungin elokuvaesittämisen 125-vuotisen historian.

Osallistua voit kävellen, ja älypuhelimen avulla etsit karttaan merkittyjä rasteja reitiltä ympäri Helsinkiä. Rasteja löytyy niin keskustan alueelta kuin pienemmistä kaupunginosista, ja niissä esitellään kaikki Helsingin 147 elokuvateatterisijaintia kautta aikojen. Rastien sijainnit löydät kinot.fi/aikamatka -sivustolta, joka aukeaa Helsinki-päivänä 12.6. Rastit ovat kierrettävissä elokuun loppuun asti.

Rasteja kiertämällä voit voittaa Korttelikinot-paketin (liput Rivieraan, Cinema Orioniin ja Kino Engeliin sekä Kino-Suomi -kirjan, arvo yhteensä 102 €). Paketteja arvotaan yli kymmenen rastia Helsinki-päivänä kiertäneiden kesken 3 kpl ja yli kymmenen rastia elokuun loppuun mennessä kiertäneille 3 kpl.

Rastien tiedot perustuvat elokuussa julkaistavaan kirjaan Kino-Suomi – elokuvan esittämisen historia 1896-2021 (Urmas A. Hilapieli, Teos).

Suunnistuksen järjestävät Riviera, Cinema Orion ja Kino Engel.