“Ready? Know your places and keep the tempo. 1, 2, 1, 2, 3.”

Out Of Tune

OhjausFrederikke Aspöck
PääosissaAnders Matthesen, Jacob Hauberg Lohmann
Kesto1 h 33 min
Kielitanska
Tekstitysenglanti

Out of Tune Rivierassa maanantaina 23.9. klo 17.30.

Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. Liput myynnissä täällä: https://hiff.fi/elokuvat/out-of-tune/

“Ensimmäinen ulkoilu vankilassa ja Markus on jo piesty. Vartijat povaavat talousrikoksista epäillylle multimiljonäärille lyhyttä elämää yleisellä puolella, joten Markus siirtyy eristysosastolle, jossa hänen seuranaan on vankihierarkian pohjasakka – raiskaajat ja pedofiilit.

Julkkis-Markus saa kiinnostuneen vastaanoton monelta taholta ja ajankulua osaston kuorossa, jonka harjoituksia johtaa salavihkaisen diktaattorin otteella pikkunipottaja Niels. Markus on tottunut manipuloija ja kyllästyneenä kuoron ainaisiin ikivihreisiin hän alkaa nykiä naruista saadakseen lauluvuoroon menevämpää musiikkia, ja samalla kuoron ja koko osaston johtajuuden. Harmittoman Nielsin asema osoittautuu kuitenkin vaikeasti murrettavaksi.

Out of Tune on elokuva, joka koettelee moraalia, kun uhkaavien ja väkivaltaisten vankien seasta siirrytään keskelle seksuaalirikollisten pörröistä yhteisöllisyyttä villapaitoineen ja lipokkaineen. Elokuvasta ei tunnu löytyvän ketään, jonka puolelle asettua, kun tuntemukset pomppivat sympatiasta halveksuntaan. Tragikomediassaan tanskalainen ohjaaja Frederikke Aspöck esittelee tuoreen kutkuttavalla tavalla vankilan valtataiston, joka manifestoituu kamppailussa kuoroharjoituksien johtajanpallista.”

-Ruusa Myllyaho

 

Slurps

Juomasuositus: kylmä olut

IMDB 6,6/10