Pekko Pesonen soittaa huumorimusiikkia

Rivieran baarissa 6.9. klo 19-22. Vapaa pääsy.

“Tai tarkemmin sanottuna soitan hauskaksi tarkoitettua musiikkia. Monestihan huumorin piiriin lasketaan myös naurettavan heikot kappaleet, mutta tänä iltana pidättäydytään ironiasta ja soitetaan ainoastaan kappaleita, joiden tekijöiden pyrkimys on ollut naurattaa kuulijoitaan. Ja puhun nimenomaan pyrkimyksestä, koska monen luvassa olevan kappaleen huumori on ankarasti vanhentunutta, jopa epäkorrektiksi muuttunutta tai jo lähtökohdiltaan varsin kyseenalaista.

Moni huumorimusiikkikappale on myös musiikilliselta anniltaan suorastaan kauhea. Mutta jos pysähdyt hetkeksi kuuntelemaan lyriikkaa, saatat huvittua. Tai ainakin luvassa on monia ”ai niin tämäkin saatana” –tyyppisiä elämyksiä. Harva meistä myöntää kuuntelevansa huumorimusiikkia, mutta silti moni kappaleista kummittelee oudosti osana elämämme soundtrackia.

Illan aikana käyn läpi suomalaisen huumorimusiikin historiaa aina Reino Helismaasta Batin & Ryydin kautta Justimukseen. Muutama ulkomaankielinenkin kappale on luvassa kansainvälisen atmosfäärin saavuttamiseksi. Pyrin välttämään kuluneimpia renkutuksia ja tarjoamaan syystäkin unohdettuja helmiä. Välillä soitan hieman väliaikamusiikkia, jotta pahin korvaverenvuoto tyrehtyy.

Pyrin esittelemään kappaleet lyhyesti ja nostamaan esiin kaikkein oleellisimpia näkökohtia.” –Pekko

Pekko Pesonen on elokuvakäsikirjoittaja, jonka elokuvia ovat mm. Napapiirin sankarit, Tyttö sinä olet tähti ja Jättiläinen. Hän rakastaa häiriköidä ystäviään erikoisilla kappalevalinnoilla.

Ajankohta

pe 06.09.2019

19:00 - 22:00